Инструктори

 Ивайло Петров сенсей притежава  V дан по айкидо. Роден е в гр. София на 16.06.1978г. Висшето си образование получава в УНСС – магистър по специалност „Икономика на търговията”. Допълнителна придобита квалификация „Международни икономически отношения”.  Завършил е Национална спортна академия с професионална квалификация „Треньор по айкидо”. Основател на Спортен клуб ”Айкикай Айкидо Скуул”; Член на Управителния съвет на Българска Айкидо Федерация от 2001г. до 2015 ; Член на Техническата комисия на Българска Айкидо Федерация от 2001г. до 2015. Като част от ръководството на БАФ, участвал непрекъснато в организирането и провеждането на множество изпити и семинари.

Започва да се занимава с бойни изкуства от 1989 г. (шотокан карате, джудо,джу джуцу). Айкидо практикува от 1992 г. Негов първи учител по айкидо е Георги Иванов сенсей, а след това и Георги Зарков сенсей. От 1997 г. започва да преподава на отделни групи за деца, възрастни и напреднали. През 1998 създава самостоятелна група от млади айкидоки в читалище „Стефан Караджа”, която две години по-късно става част от КБИ”Имеон”. В същия клуб сенсей Ивайло Петров става помощник инструктор, където и практикува до февруари 2006г. Месец март същата година отваря училище по айкидо в зала ”Триадица”, с което се поставя началото на Спортен клуб ”Айкикай Айкидо Скуул”.

През 1997г. защитава първи дан на семинара в Бургас при Фуджита сенсей, а през 2003 г. втори дан на семинара с Кобаяши сенсей в София. Трети дан защитава през 2005 г. при Мори сенсей, а през 2011 г. покрива изпит за четвърти дан при Курибаяши сенсей.

В дългите си години практикуване сенсей Ивайло Петров е преминал обучение при различни майстори в Япония, Холандия, Италия, Германия, Полша, Словакия, Унгария, Македония, Сърбия.

Сенсей Ивайло Петров е част от официалната делегация на БАФ в Италия по случай 40 години Айкикай Италия 2004 г; участник на Световните игри на неолимпийските спортове 2005 г в Германия; част от официалната делегация на БАФ в Полша по случай 30 години Айкикай Полша; част от официалната делегация на БАФ в Япония за Конгреса на Международната Айкидо Федерация 2008; част от официалната делегация на БАФ в Япония за Конгреса на Международната Айкидо Федерация 2012;

 

Петя Янчева сенсей притежава 1 дан по айкидо. Родена е в град София на 03.12.1998. Завършила е 22 СУ “Г. С. Раквоски” през 2017 с желание да продължи образованието си в Софийски Университет “Св. Климент Охридски” със специалност фиологии.

Започва да практикува айкидо през 2006г. Първите си стъпки в айкидо прави под ръководството на Ивайло Петров сенсей. От 2013 година започва да води отделни групи за деца, а по-късно и за възрастни.

През 2017 г. успешно защитава 1 дан на семинар в София пред Курибаяши сенсей. Благодарение на дългите години практикуване на айкидо успява да посети много страни по света като: Гърция, Австрия, Унгария и други. Запознава се и има честта да тренира с много големи майстори и учители. През 2016 година посети айкидо конгреса в Такасаки, Япония и беше част от българската делегация.

 

Ния Белчева сенсей притежава 1 дан по айкидо. Родена е в град София на 09.08.1998. Завършила е Национална Професионална Гимназия по Полиграфия и Фотография, спецалност фотография през 2017 с желание да продължи образованието си в Медицинския Университет  със специалност стоматология.

Започва да практикува айкидо през 2006г. Първите си стъпки в айкидо прави под ръководството на Ивайло Петров сенсей. От 2013 година започва да води отделни групи за деца, а по-късно и за възрастни.

През 2013 г. успешно защитава 1 кю. Благодарение на дългите години практикуване на айкидо успява да посети много страни по света като: Гърция, Австрия, Унгария и други. Запознава се и има честта да тренира с много големи майстори и учители. През 2016 година посети айкидо конгреса в Такасаки, Япония и беше част от българската делегация.

Comments are closed.