Айкидо курс „Основи на Айкидо“ за възрастни в доджо „Хладилника“

Начало – 02.10.20 до 04.12.2020г. – курсът ще се провежда всеки петък  от 19:00ч. до 21:00ч. 

Къде?

гр. София, кв. Лозенец, бул. „Никола Й. Вапцаров“ 47 – Образователно – спортен комплекс „Лозенец“ – в тренировъчната зала на клуба.

Инструктор: Ивайло Петров сенсей 5-ти Дан

След завършване на проведения курс, всички участници имат възможност да продължат развитието си в напредналата група на клуба.

Цена на курса: 195 лв.

Необходимо е предварително записване в групата на: 0899 953 645 – Ивайло Петров Сенсей или чрез лично съобщение във фейсбук страницата ни!

Минимална възраст за участие на юноши – 14 год.

Какво е Айкидо?

Айкидо е съвременно японско бойно изкуство, чиито корени се простират дълбоко във философията и историята на Япония. Основният принцип на айкидо е да се хармонизираме със силата идваща срещу нас, за да защитим самите себе си, като контролираме нападателя, без да влизаме в пряко противоборство. Ако ние се опитаме да противопоставим сила срещу сила, тогава грубото действие е единственият решаващ фактор. Но, ако ние използваме нашата сила и възможности разумно с правилното синхронизиране, това ще ни позволи да контролираме много по-големи сили, отколкото предполагаме. Заради тези си качества Айкидо е изключително подходящо за мъже и жени от всички възрасти. В допълнение към всичките ползи за нашето здраве от редовните упражнения, които Айкидо прилага, изкуството на Айкидо развива нашата физическа способност, и чувство на координация и тайминг, като в същото време развива техники, които могат да бъдат използвани за ефективна самозащита. Айкидо разчита на контролиране на нападателя, а не неговото поразяване, което е обичайна практика в други бойни изкуства. То се базира на естествени движения на тялото и допринася за развитието на спокоен ум и тяло. Айкидо няма състезателен характер за разлика от много други бойни изкуства. Вместо състезания се провеждат семинари – международни, национални, чиято цел е срещата на различни хора, практикуващи айкидо. Това е време, в което те споделят наученото и допринасят за взаимното си израстване и развитие. Основното в Айкидо е хармонизирането и естествено движение, което го прави приложимо във всички направления от нашето ежедневие.

Работим, за да се развиваме!

Close
About