Тримесечен курс „Основи на Айкидо“
🥋 За възрастни в Доджо „Гео Милев“
🥋 Начало – 03.11.21 до 31.01.2022г.
🥋 Курсът ще се провежда всеки понеделник и сряда от 20:30ч. до 21:30ч.
🥋 Къде? – Адрес: гр. София, кв. Гео Милев, ул.“Лидице“ 16
🎓 Инструктор: Ивайло Петров Сенсей 5-ти Дан Айкикай
! Минимална възраст за участие на юноши – 16 год.
📌Такса за участие в курса: 270 лв.
📌Необходимо е предварително записване в групата.
📌Записване и повече информация на:
📞 0889 644 947 – Биляна Божилова,
e-mail: office@aikischoolbg.com
✉️съобщение в страницата ни
След завършване на проведения курс, всички участници имат възможност да продължат развитието си в групите на клуба.
Какво е Айкидо?
Айкидо е съвременно японско бойно изкуство, чиито корени се простират дълбоко във философията и историята на Япония. Основният принцип на айкидо е да се хармонизираме със силата идваща срещу нас, за да защитим самите себе си, като контролираме нападателя, без да влизаме в пряко противоборство.
Ако ние се опитаме да противопоставим сила срещу сила, тогава грубото действие е единственият решаващ фактор. Но, ако ние използваме нашата сила и възможности разумно с правилното синхронизиране, това ще ни позволи да контролираме много по-големи сили, отколкото предполагаме. Заради тези си качества Айкидо е изключително подходящо за мъже и жени от всички възрасти.
В допълнение към всичките ползи за нашето здраве от редовните упражнения, които Айкидо прилага, изкуството на Айкидо развива нашата физическа способност, и чувство на координация и тайминг, като в същото време развива техники, които могат да бъдат използвани за ефективна самозащита. Айкидо разчита на контролиране на нападателя, а не неговото поразяване, което е обичайна практика в други бойни изкуства. То се базира на естествени движения на тялото и допринася за развитието на спокоен ум и тяло.
Айкидо няма състезателен характер за разлика от много други бойни изкуства. Вместо състезания се провеждат семинари – международни, национални, чиято цел е срещата на различни хора, практикуващи айкидо. Това е време, в което те споделят наученото и допринасят за взаимното си израстване и развитие.
Основното в Айкидо е хармонизирането и естествено движение, което го прави приложимо във всички направления от нашето ежедневие.
Aikischool
Работим, за да се развиваме!
www.aikischoolbg.com
Close
About